Akvarellkurs i Toscana 2023

I Moricci
Kursgården målad av Erik Lundgren 2010.

2 september – 9 september 2023

Citat från arrangören:

Vår akvarellkurs är inte bara en kurs i akvarellmålning, utan vi vill erbjuda er en härlig upplevelse av Toscana både kulturellt och för er själ.

Ni kommer att få uppleva en härlig miljö i det ljuva toskanska landskapet med dess mjuka gröna kullar och fantastiska vyer, där vi, ert svenska värdfolk, med många års erfarenhet av att leva i Toscana gör allt för att ni ska känna att ni har hamnat rätt. Därför har vi lagt akvarellkurserna till lantgården “Podere I Moricci”.

Vi kommer att servera italiensk mat dagligen och ni kommer att få lära känna det lätta och ljuva italienska vinet och olivoljan.

Vinprovning och lunch på Emmanuelles vingård

Kursen leds av konstnär Erik Lundgren, Lund, med mångårig erfarenhet som lärare i akvarellmålning och kursen är lämpad för såväl nybörjare som fortsättare.

Ni kommer att måla med Erik 6 timmar varje dag, resten av tiden kan ni måla själva, tillbringa tiden med att utforska omgivningen eller varför inte tillsammans med oss.

Samling kring middagsbordet
En avslappnad målarstund

Kursens inriktning är naturligtvis friluftsmåleri när vi befinner oss i denna vackra miljö. Men tanken är också att alla deltagare skall få kunskaper i själva hantverket.
Material, teknik och färglära är självklara ämnen. Diskussioner kring färgpaletter, bildkomposition och liknande fördjupar deltagarnas känsla för akvarell och måleri.

Mer information och anmälan på kursens hemsida.

2 september – 9 september 2023

You may also like...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x