Klisterremsa

gummed paper tape

Klisterremsa behövs när du fuktspänner akvarellpapper och vid inramning. En klisterremsa är tillverkad av papper och har en gummerad yta vilket betyder att du skall fukta den med vatten för att den skall bli klibbig.

För fuktspänning tycker jag att den bruna tejpen fungerar bäst, den är tjockare och har mer lim, den fäster bättre med andra ord. För inramning är inte den bra, den är ju inte syrafri. För inramning skall man använda vit, syrafri klisterremsa. Vid fuktspänning behövs inte syrafri (du skall ju inte låta pappret sitta kvar fuktspänt så länge). För inramning behöver du antagligen en smalare remsa, För fuktspänning behöver du, (för att du skall var säker på att remsan håller pappret på plats) 5 cm bred remsa.

You may also like...

3 2 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x