Kasta bort korken

W&N barnsäker kork

Är du en av alla dem som använder maskeringsvätska ibland? Kanske du i så fall är en av dem som använder en från Winsor & Newton som är ett populärt märke, i så fall har du säkert svurit över deras barnsäkra kork som är lika säker för vuxna som för barn.

Inte bara är korken svår i vanliga fall, men när lite av vätskan hamnar i mekanismen förvärras problemet ytterligare. En vana som en del av mina elever har, är att hälla lite maskeringsvätska i korken för att använda den som en slags palett. När man gör så med W&N korken förvandlas barnsäkerheten till ett permanent lås.

Om du gillar maskeringsvätskan från W&N men inte deras kork kan du naturligtvis bara köpa ett annat märke, men bortsett från den besvärliga korken är ju innehållet utmärkt.

Det finns en lösning på problemet dock: Vanliga korkar från läsk- eller vattenflaskor fungerar utmärkt till W&N flaskan. Om barnsäkerheten är viktig för dig skall du naturligtvis inte göra så. Men om ditt hem inte har några små barn, prova att ersätta W&N korken med en vanlig kork från en petflaska. De är alltid lätta att öppna och gratis om du inte måste köpa läsken bara för detta ändamål.

You may also like...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x